U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

AANSLUITING N34 (02/07/2013)

Nieuwe aansluiting N34 Odoorn/ Klijndijk   In 2007 heeft de provincie Drenthe de N34 overgenomen van de rijksoverheid. Bij de overname is de provincie de verplichting aangegaan om alle aansluitingen ongelijkvloers te maken. Door hetaanleggen van ongelijkvloerse aansluitingen neemt de verkeersveiligheid toe. De twee gelijkvloerse aansluitingen, die liggen in de gemeente Borger Odoorn, worden vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting. Het gaat om de aansluitingen Emmen-Noord en Odoorn. De provincie Drenthe heeft onderzoek gedaan waar..

VAN ALLES EN NOG WAT (20/06/2013)

Alweer bijna zomervakantie en een goede gelegenheid om de laatste stand van zaken maar eens door te geven. Achter de schermen is menigeen druk bezig om te zorgen dat ook dit jaar de Oringermarkt weer door kan gaan. Dit jaar doen wij dat samen met Oes Dörp, de krant bestaat 25 jaar en wil dat op een speciale manier vieren. Om te voorkomen dat er in de toch al drukke periode in en na de vakantie zoals de opening van het plein, Sivo en de Oringermarkt nog een evenement zou worden gehouden, is er voor gekozen om dat samen tijdens de Oringermarkt te doen. De Thijs e..

ORINGERMARKT 7 EN 8 SEPTEMBER 2013 (17/06/2013)

           ORING SMAKELIJK: zondag 8 september 2013 van 10.00 tot 16.00 uur. Voor de tweede keer gaat Marktidee op zondag 8 september een markt op het prachtige terrein van de Oringerbrink houden. Een ontspannen Sunday Market en ook dit jaar staan proeverijen, lekkernijen en streekproducten centraal. Naast het eten en drinken is er ruimte voor diverse andere standhouders. Deelname aan de markt, kan door het huren van een kraam of het huren van een grondplaats. De markt  val..

START INSCHRIJVING T & A CHALLENGE 2013 (13/04/2013)

De inschrijving voor de vijfde oldtimertoertocht "Thijs & Aafke Challenge" is weer geopend. Oldtimerbezitters kunnen meedoen aan de T & A Challenge door een mail te sturen naar oldtimerchallengeodoorn@gmail.com of door het inschrijfformulier en het algem..

BEZOEK GEMEENTERAAD (09/03/2013)

Bezoek Gemeenteraad aan de vier Leefgebieden   De gemeente Borger-Odoorn heeft in 2011 onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in alle dorpen van de gemeente. Voor het onderzoek is een inventarisatie gemaakt van de aanwezige voorzieningen, het verenigingsleven en andere activiteiten in de dorpen. Samen met een score voor bereikbaarheid van de dorpen geeft dit een beeld van de ‘veronderstelde leefbaarheid’. De ‘ervaren leefbaarheid’ is gemeten met een schriftelijke enquête.   Ervaren leefbaarheid Bij de ‘ervaren l..

OMLEIDINGSROUTE PLEINPLAN (08/03/2013)

  Pleinplan Odoorn In opdracht van de gemeente Borger-Odoorn wordt maandag 18 maart 2013 gestart met de werkzaamheden voor het Pleinplan Odoorn.   Wat gaat er gebeuren? Aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen begint met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Dit riool wordt aangelegd vanaf de Valtherweg ter hoogte van de kerk en wordt aangesloten op het bestaande regenwaterriool in de Torenweg. Aansluitend zullen de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen, wordt de bocht in het weggedeelte van de Hoofdstraat nabij het Esso-station rechtgetrokken, d..

START WERKZAAMHEDEN PLEINPLAN (07/03/2013)

  Stremming centrum Odoorn Maandag 18 maart 2013 starten de werkzaamheden voor het Pleinplan Odoorn. Aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen begint dan met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Dit riool wordt aangelegd vanaf de Valtherweg ter hoogte van de kerk en wordt aangesloten op het bestaande regenwaterriool in de Torenweg. Aansluitend zullen de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen en worden de overige werkzaamheden uitgevoerd.   Bereikbaarheid Odoorn Doorgaand verkeer wordt middels..

PALMPASEN ZONDAG 24 MAART 11.00 UUR (08/02/2013)

Zondag 24 maart is het Palmpasen. Wij hopen dat er veel kinderen met hun "haantje op een stokje" komen en dan met de bolderwagen een rit door het dorp maken. Muziekvereniging ODO gaat voorop. Vertrek vanaf school 11.00 uur.   De route is als volgt:    school, goorns, exloerweg richting exloo, andries diepenbrugweg, rechtsaf rondje liniekampen, op de borgerderweg richting odoorn, schaapstreek, dilweg tot torenweg, links de hoofdst..

VARIANTEN AANSLUITINGEN N34 ODOORN-EMMEN (25/01/2013)

Voor informatie over de varianten van het ongelijkvloers maken van de aansluitingen  tussen Odoorn en Emmen op de N34  zie: N34 varianten  N34 provincie

VOORTGANG PLEINPLAN ODOORN (22/01/2013)

Pleinplan OdoornVoor informatie over de voortgang van het pleinplan zie:  www.pleinplanodoorn.nl

EEN LEPELAAR OP SAFARI (21/01/2013)

Toneelvereniging De Heidebloem nodigt u uit voor het toneelstuk: EEN LEPELAAR OP SAFARI   Voorstellingen: zondag        27 januari (schoolkinderen) aanvang 14.00 uur donderdag 31  januari                                aanvang  19.30 uur                       &n..

IJSBAAN SCHOONMEER ODOORN (20/01/2013)

Een aantal foto's van de ijsbaan van IJsvereniging Schoonmeer in Odoorn. zie: foto's schoonmeer

IJSBAAN SCHOONMEER OPEN (20/01/2013)

IJsbaan Schoonmeer is vanaf zondag 20 januari geopend. Openingstijden: maandag t/m vrijdag:  's morgens: 10.30 - 12.00 uur                                          's middags: 13.30 - 17.00 uur                                                                ..

JAARVERGADERING 14 FEBRUARI 20.00 UUR BIJ DE BOSHOF (08/01/2013)

  1409594 Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor  dorpsbelangen  Odoorn. Donderdag 14 februari 2013 om 20.00 uur bij de Boshof te Odoorn.     1.  Opening door de voorzitter. 2.  mededelingen. 3.  verslag van de vergadering van 16 februari 2012. 4.  jaarverslag van de secretaris. 5.  jaarverslag van de penningmeester. 6.  verslag kascommissie. 7.  verkiezing kascommissie. 8. ..

VOORLICHTINGSAVOND PLEINPLAN 10 JANUARI 2013 (18/12/2012)

Samen met dorpsbelangen Odoorn, de ondernemersvereniging Odoorn en aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen, heeft de gemeente plannen ontwikkeld voor het realiseren van een plein nabij de kerk in Odoorn en een verfraaiing van het centrum.   Het laatste jaar is er veel gebeurd. Naast het beschikbaar stellen van de nodige financiële middelen, moesten vele schetsmatige plannen worden voorzien van details. Ook zijn tijdens het traject verschillende aanpassingen doorgevoerd. Op 18 december 2012 hebben wij de tekeningen voorgelegd aan de direct aanwonenden. De plannen ..

DONATIE WOONSERVICE PLEINPLAN (17/12/2012)

Woningbouwvereniging Woonservice te Westerbork heeft uit haar Leefbaarheidsfonds Vitaal 3000 euro ter beschikking gesteld ten behoeve van nutsvoorzieningen op De Boshof. Het hebben van eigen aansluitingen met b.v. De Oringermarkt is een duidelijke meerwaarde. Ook tijdens andere evenementen kan men hiervan gebruik maken. De aansluitingen zullen samen met het Pleinplan gerealiseerd worden. 

NIEUWE TARIEVEN BOLDERWAGEN (13/12/2012)

bolderwagenVanwege de stijgende brandstofkosten en de verhoging van het btw-tarief gaan de tarieven voor het huren van de bolderwagen (met chauffeur) veranderen. Zie onder dorpsbelangen: bolderwagen.

OPENBARE VERLICHTING BUITENGEBIED GEMEENTE BORGER-ODOORN (23/11/2012)

1374160 De openbare verlichting langs de wegen buiten de bebouwde kom is op een aantal plaatsen sterk verouderd. Daarom wil de gemeente de lichtmasten in een aantal fasen vervangen en gebruik maken van nieuwe, energiezuinige lampen. Op plaatsen waar de verkeers- en sociale veiligheid niet in het geding is, kan ook minder straatverlichting worden toegepast. Dat levert een flinke besparing op en is beter voor het milieu. Het gebied dat qua verlichting begin 2013 wordt aangepakt is het buitengebied van Exloo, Odoornerveen, Klijndijk, Odoorn enValthe.   Op 12 juli 2012 heeft er een algemene informatieavo..

PLEINPLAN (15/11/2012)

Het Maatschappelijk Fonds van de Rabobank, in dit internationale Jaar van de Coöperatie opgericht, heeft voor 2012 een bijdrage toegekend voor de realisering van het Pleinplan Odoorn. Het Fonds behandelt geen aanvragen, maar zoekt op eigen initiatief projecten die in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage. In 2012 is dat gevonden in Odoorn. Het plan Dorpsplein Odoorn zal leiden tot een aantrekkelijk en veilig dorpshart met veel mogelijkheden voor activiteiten en ontmoetingen. De invulling is op ware coöperatieve wijze opgezet. Do..

Pleinplan Odoorn (14/09/2012)

Voor het echte pleinplan van start gaat willen de nutsbedrijven eerst aan de slag in de straten die onderdeel zijn van het pleinplan. Het laatste bericht is dat zij iets langer werk hebben met de voorbereidingen en wanneer zij aan het werk gaan is nog onduidelijk. In het voorjaar van 2013  is er waarschijnlijk meer duidelijkheid.