U bent hier: startpagina » nieuws » 112

OMLEIDINGSROUTE PLEINPLAN

 

Pleinplan Odoorn

In opdracht van de gemeente Borger-Odoorn wordt maandag 18 maart 2013 gestart met de werkzaamheden voor het Pleinplan Odoorn.

 

Wat gaat er gebeuren?

Aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen begint met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Dit riool wordt aangelegd vanaf de Valtherweg ter hoogte van de kerk en wordt aangesloten op het bestaande regenwaterriool in de Torenweg. Aansluitend zullen de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen, wordt de bocht in het weggedeelte van de Hoofdstraat nabij het Esso-station rechtgetrokken, de Hoofdstraat tussen de Exloërweg en de Dilweg herstraat en rondom de kerk wordt het plein aangelegd in een 30 km-zone. Details van de plannen en de planning van het werk kunt u vinden op www.pleinplanodoorn.nl.

 

Bereikbaarheid Odoorn

Doorgaand verkeer wordt middels grote omleidingsroutes rond het dorp Odoorn geleid. Bestemming- en plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Goorns en de Nijkampenweg (zie overzichttekening).

Bij de school worden snelheidsremmende maatregelen genomen (tijdelijke drempels) om de veiligheid te waarborgen.

 

Openbaar vervoer

Lijn 59 van Qbuzz rijdend tussen Emmen en Gieten rijdt in Odoorn via de Goorns en Nijkampenweg richting Valthe en vervolgens naar Klijndijk en vv. (zie overzichttekening).

Dat betekent dat de Hoofdstraat/Hoofdweg tussen de Borgerderweg in Odoorn en het dorp Klijndijk niet wordt aangedaan. Reizigers kunnen gebruik maken van noodhaltes welke zijn ingericht langs de Valtherweg (nabij Langhieten), de Nijkampenweg en de Melkweg in Klijndijk.

 

 

Om verder rekening mee te houden

Tijdens de werkzaamheden proberen wij de toegang naar de woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Er kan echter incidenteel sprake zijn van overlast. Daarvoor vragen wij uw begrip.

 

De vuilcontainer kan binnen het afgesloten gebied de gebruikelijke dag op de inrit worden gezet. De aannemer zorgt ervoor dat deze naar de rand van het werk wordt gebracht.

 

Vragen

U kunt op 4 manieren contact opnemen met directie en/of aannemer:

1. Op het terrein van de voormalige melkfabriek/landbouwbank aan de Valtherweg 11 kunt u vanaf maandag 18 maart iedere dinsdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur direct uw vragen bespreken met de uitvoerder in de keet van de firma Hoornstra.

2. Indien u als ondernemer vragen heeft over de bereikbaarheid van uw pand, kunt u contact opnemen met de uitvoerder van de firma Hoornstra, heer H. Naaijer, tel: 06-55766169.

3.  Algemene vragen kunt u stellen aan de heer H. Heikens van de cluster Realisatie van de gemeente Borger-Odoorn, via T 14 0591.

4.  U kunt schriftelijk reageren via de site www.pleinplanodoorn.nl. U ontvangt binnen 24 uur bericht.

 

Hoogachtend,

Namens het college van burgemeester en wethouders,

 

 

 

 

L.J. Luijben

Manager Grondgebiedszaken

geplaatst op: 08/03/2013

Terug naar het nieuwsoverzicht