U bent hier: startpagina » dorpsbelangen

 


Foto

VERENIGING VOOR DORPSBELANGEN ODOORN

Evenals veel andere dorpen in de omgeving kent Odoorn een vereniging voor Dorpsbelangen. Al vanaf de oprichting (13 augustus 1974)  zet deze vereniging zich in voor de belangen van het dorp en de dorpsgemeenschap. (Dorpsbelangen Odoorn is echter geen politieke partij)  Daarnaast organiseert de vereniging diverse activiteiten, waarvan het Oringer Weekend misschien wel de bekendste is.


Naast het Oringer Weekend (met o.m. de SchippersRun, de Thijs & Aafke Challenge, Biking-Odoorn en de feestavond) vindt u hieronder infomatie over activiteiten die door ons worden georganiseerd.


 Bolderwagen
 
Na de laatste renovatie ziet de bolderwagen er weer zeer goed uit en wordt dan ook veel verhuurd. De Bolderwagen, met chauffeur, kan worden gehuurd voor vele activiteiten. Scholen, verenigingen, families en diverse andere gezelschappen hebben al een ritje gemaakt met de  bolderwagen. De Bolderwagen biedt plaats aan ca. 40 personen. Wilt u de Bolderwagen reserveren bel dan met Evelien Huizinga tel: 06-15883190 of stuur een mail naar (tijdelijk nieuw adres) bolderwagenodoorn@gmail.com

Voor prijzen: zie bolderwagen

 


 Palmpasen

Op palmzondag wordt de jaarlijkse palmpasenoptocht voor de lagere schooljeugd woonachtig in Odoorn gehouden.Alle kinderen zullen op de bolderwagen zitten met een "haantje op een stokje". De afgelopen jaren was de optocht een groot succes. We hopen dit jaar ook op veel deelname.

 

 


 

Muziekvereniging Odo met Palmpasen
 
Elk jaar verleent ODO haar medewerking aan Palmpasen. Palmpasen wordt de laatse jaren samen met de Paasbergen gevierd.
 

 

 


Paasvuur

Ook houden wij samen met Klijndijk de oude traditie van het paasvuur in stand. Bij de juiste weersomstandigheden wordt het paasvuur op Eerste Paasdag aan de Middenweg te Klijndijk/Odoorn om 20.00 uur aangestoken,

 

 


        

FotoDodenherdenking 4 mei

Elk jaar wordt er in Odoorn op 4 mei een stille tocht gehouden ter herdenking van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Men vertrekt vanaf de aula aan de Schaapstreek. Bij de graven van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat kunnen bloemen gelegd worden. 

Daarna richting het monument waar Taptoe wordt geblazen en om acht uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Vervolgens is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.

De tocht wordt met een korte herdenkingsdienst in de kerk afgesloten.

 


Kerstmarkt

De vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn verleent ieder jaar weer haar medewerking aan de Kerstmarkt in Odoorn, alsmede het plaatsen van de kerstbomen in het dorp.

 

 

 

 

 

 


 

Ooievaarsnest


De Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn heeft nog één ooievaarsnest in onderhoud. Dit ooievaarsnest is te zien vanaf de Hoofdstraat te Odoorn. 

Nu maar hopen dat de ooievaars het ook zien.

 

 

 

 


Oes Dörp

Ook in de Dorpskrant Odoorn ‘ Oes Dörp ‘ wordt regelmatig iets door de Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn en de Stichting Biking Odoorn gepubliceerd.

Zie ook de website van Oes Dörp