U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

Afgelasting Oringer Weekend (02/09/2022)

Beste dorpsgenoten, Zeer recent hebben we het tragische bericht gekregen van het overlijden van onze dorpsgenoot Luca.  Luca en zijn familie zijn altijd erg betrokken bij activiteiten in het dorp en ook bij ons weekend.   De organisatie van het Oringer Weekend bestaat uit veel vrijwilligers waarvan velen nauw betrokken zijn bij Luca en de familie Klaar. Hoewel de familie heeft aangegeven dat ze het weekend door willen laten gaan omdat Luca dit ook gewild zou hebben, hebben wij als organisatie toch besloten het Oringer Weekend voor dit jaar af te gelasten. Voor ons als vrijwilligers moet het Oringer Weekend, net als voor de rest van het dorp, een feestje zijn en zo voelt het nu niet. Wij hopen op jullie begrip voor de situatie en maken er v..

Pubquiz Oringer Weekend (28/08/2022)

Er zijn inmiddels 45 teams die zich aangemeld hebben voor de pubquiz op de vrijdag avond van het Oringer Weekend. We zitten hiermee aan de max en het is dan ook niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. De deelnemers supporten mag uiteraard wel!

Oringer Weekend (09/08/2022)

In het weekend van 9 tm 11 september organiseren we weer het Oringer Weekend. In dit weekend zijn er diverse activiteiten. Het programma is hier te vinden (link). 

4 Mei 2022 herdenking (30/04/2022)

4 Mei wordt ook in Odoorn weer een stille tocht gelopen ter herdenking van de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze slachtoffers zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De route start om 19.30 uur vanaf de aula aan de Schaapsstreek in Odoorn. De route loopt vanaf de aula naar de begraafplaats waar bij de graven van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat bloemen gelegd kunnen worden. Daarna steken we de Borgerderweg over, vervolgens via de Andries Diepenbrugweg naar het monument op De Boshof. Om acht uur wordt Taptoe ten gehore gebracht, daarna wordt er 2 minuten stilte in acht genomen.

Bolderwagen (16/03/2022)

Het mag weer, het kan weer.... Na 2 jaar stil mag de bolderwagen eindelijk uit de stalling. Hij is weer gekeurd en is er weer helemaal klaar voor. Ook de chauffeurs hebben er weer zin in. Voor meer informatie over reservering en verhuur, zie tabblad Dorpsbelangen - Bolderwagen

Oringer Opschoondag (16/03/2022)

Eendenkuil (10/09/2020)

  Er is een grondwaterpomp geplaatst op de eendenkuil. Zo is de eendenkuil bestand tegen de droogte en wordt met regelmaat het water ververst.

Berenjacht Odoorn (28/03/2020)

Ook Odoorn doet mee aan de berenjacht.  We zitten door de Coronacrisis binnen. Hoe heerlijk is het om even een wandeling te maken samen met de kinderen. Om de wandeling extra leuk te maken kunnen jullie op berenjacht. In heel het dorp zitten beren achter de ramen. Hoeveel zouden dat er zijn?

BOLDERWAGEN EN PALMPASEN (24/03/2020)

DOOR ALLE MAATREGELEN ROND HET CORONA VIRUS ZAL DE BOLDERWAGEN DIT JAAR NIET VERHUURD WORDEN. OOK DE PALMPASENOPTOCHT ZAL NIET DOORGAAN

Bolderwagen (14/03/2020)

Het seizoen voor de verhuur bolderwagen is weer begonnen. 14-3-2020 kregen alle chauffeurs een shirt overhandigd waarmee ze in de toekomst beter herkenbaar zijn.

OPENING DORPSHUIS (26/01/2020)

Per 1 oktober was het al officieel, de Oringer Stee met als functie dorpshuis. Diverse verenigingen en organisaties maken er inmiddels gebruikt van. Ook zijn al diverse feestjes geweest.

OPROEP! Hulp gevraagd bij in kaart brengen “slechte” wandelpaden en routes (26/01/2020)

In 2017 heeft onze gemeente een inventarisatie gehouden in ons dorp. Men kon m.b.t. wegen en fietspaden opmerkingen kwijt over bijvoorbeeld kwaliteit, veiligheid, verlichting etc.. Hier is het Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Borger-Odoorn 2019-2029 uit voort gekomen. Helaas zijn in dit plan de voetpaden niet meegenomen. Voetpaden

KERSTBOMEN BESTELLEN (04/11/2019)

De kerstbomen voor de straten/buurten kunnen weer besteld worden. De kerstmarkt wordt dit jaar gehouden op dinsdag 10 december. De bestelde bomen (plus evt. het snoer) worden voor zaterdag 7 december in de straat/buurt afgeleverd. Op zaterdag 28 december kunnen de bomen tussen 11.00 en 12.00 uur weer worden ingeleverd op het terrein van De Fabriek in Odoorn. Het is niet de bedoeling dat de bomen ..

Paasvuur (17/04/2019)

Helaas zal het Paasvuur Odoorn/Klijndijk niet doorgaan i.v.m. de droogte.

4 Mei herdenking (17/04/2019)

4 Mei wordt ook in Odoorn weer een stille tocht gelopen ter herdenking van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De route start om 19.30 uur vanaf de aula aan de Schaapsstreek in Odoorn. Bij de aula kunnen kinderen een roos krijgen om zelf op een graf van Johannes Schoenmaker en Albertus Zeefat te leggen. De route loop vanaf de aula naar de begraafplaats waar bij de graven van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat bloemen gelegd kunnen worden. Daarna de Borgerderweg oversteken, vervolgens via de Andries Diepenbrugweg naar het monument op De Boshof.

ORINGER OPSCHOONDAG (17/04/2019)

23 Maart is ook in Odoorn weer meegewerkt aan de landelijke opschoondag. Een groep vrijwilligers, jonge en oud, heeft deze ochtend ongeveer 100 kg zwerfvuil uit de natuur gehaald. De Oringer Marke zorgde voor een kopje koffie voordat iedereen aan de slag ging.

Palmpasen (17/04/2019)

Zondag 14 april reed de bolderwagen vol vrolijke kinderen met hun Haantie op een Stokkie naar de Paasbergen. Odo haalde de kinderen met vrolijke muziek binnen en zorgde voor extra gezelligheid. De kinderen mochten hun versierde stokkies laten zien aan de oudjes, limonade drinken en eieren zoeken. Een gezellige ochtend voor jong en oud.    

Jaarvergadering Dorpsbelangen (22/02/2019)

Maandag 4 maart is de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn. Aanvang 20.00 uur bij de Stee in Odoorn. Het wordt weer een interessante vergadering. Bestuursleden gaan aftreden, nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter zullen zich voorstellen. Ook het komende jaar zijn er weer allerlei onderwerpen waar dorpsbelangen bij betrokken is en zich voor inzet. Dus noteer deze datum in uw agenda en praat ook mee in het belang van het dorp.

Oringer Opschoondag (21/02/2019)

Zaterdag 23 maart is weer de landelijke opschoondag. Odoorn kan ook vast wel weer een schoonmaakbeurt gebruiken.  In samenwerking met de gemeente en Ondernemersvereniging Odoorn gaan we onze omgeving weer netjes maken. Iedereen is welkom: groot en klein, jong en oud. Alle helpende handen kunnen we gebruiken. Vanaf 9 uur is er koffie op het dorpsplein en zijn hier de benodigde ..

Foto impressie Oringer Weekend 2018 (03/10/2018)

Er zijn diverse Foto's geplaatst op de Facebook pagina van het Oringer Weekend. Neem gerust eens een kijkje.