U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

PLEINPLAN (15/11/2012)

Het Maatschappelijk Fonds van de Rabobank, in dit internationale Jaar van de Coöperatie opgericht, heeft voor 2012 een bijdrage toegekend voor de realisering van het Pleinplan Odoorn. Het Fonds behandelt geen aanvragen, maar zoekt op eigen initiatief projecten die in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage. In 2012 is dat gevonden in Odoorn. Het plan Dorpsplein Odoorn zal leiden tot een aantrekkelijk en veilig dorpshart met veel mogelijkheden voor activiteiten en ontmoetingen. De invulling is op ware coöperatieve wijze opgezet. Do..

Pleinplan Odoorn (14/09/2012)

Voor het echte pleinplan van start gaat willen de nutsbedrijven eerst aan de slag in de straten die onderdeel zijn van het pleinplan. Het laatste bericht is dat zij iets langer werk hebben met de voorbereidingen en wanneer zij aan het werk gaan is nog onduidelijk. In het voorjaar van 2013  is er waarschijnlijk meer duidelijkheid.

eendenkoel of karperkoel (14/09/2012)

In onze mooie vijver De Eendenkoel zwemmen behalve eenden ook, meestal onzichtbaar, karpers. Nu zijn er zoveel karpers in de vijver dat zij de eenden, die door ons allen gevoerd worden, verjagen. Maar niet alleen de eenden eten van het brood, ook de karpers. Een karper kan in één dag tijd twee keer z'n eigen lichaamsgewicht eten dus één boterham zal wel niet voldoende zijn. Bovendien is er het risico van vissterfte bij aanhoudend warm weer. Daarom heeft Dorpsbelangen onlangs een avond staan vissen. In één uur tijd tien karpers van elk ongeveer drie kil..