U bent hier: startpagina » nieuws » 264

OPROEP! Hulp gevraagd bij in kaart brengen “slechte” wandelpaden en routes

In 2017 heeft onze gemeente een inventarisatie gehouden in ons dorp. Men kon m.b.t. wegen en fietspaden opmerkingen kwijt over bijvoorbeeld kwaliteit, veiligheid, verlichting etc.. Hier is het Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Borger-Odoorn 2019-2029 uit voort gekomen. Helaas zijn in dit plan de voetpaden niet meegenomen.

Voetpaden
In Odoorn zijn er sinds de jaren 60 aardig wat voetpaden aangelegd. Je kunt aan de vorm van het voetpad of juist het ontbreken ervan precies zien dat de aanleg in verschillende tijden heeft plaatsgevonden. Hierdoor is de overgang tussen voetpaden en stoepen niet vloeiend en dat zorgt voor onveilige situaties. Een voetpad kan ineens ergens ophouden waardoor men gedwongen wordt over de straat of fietspad verder te gaan. Of een voetpad met overgang naar de straat heeft een flinke drempel waardoor menig ouder met kinderwagen of iemand in een rolstoel voor een flinke uitdaging komt te staan.

Wat vragen wij van u
Wij vragen u uw opmerkingen, wensen en eventueel uw oplossing zoals u deze voor ogen ziet uiterlijk 1 maart 2020 te melden zodat wij dit in kaart kunnen brengen. Graag voorzien van de locatie en het liefst met een foto of een kaart met plaatsaanduiding erbij.
U kunt hierbij denken aan:

  • oneffenheden
  • onveilige situaties
  • lantaarnpalen op het voetpad
  • breedte van het voetpad
  • onlogische routes
  • etc.

Daarnaast vragen wij om u om uw contactgegevens erbij te melden. Deze zullen wij met niemand delen maar gebruiken we om contact op te nemen indien er verduidelijking nodig is.

Waar kunt u uw opmerkingen kwijt
U kunt uw opmerkingen en wensen kwijt door te mailen naar info@dorpsbelangenodoorn.nl of u kunt een briefje inleveren bij de servicebalie bij Coop Schippers

Wat kunt u van ons verwachten
Wij gaan de opmerkingen verwerken. Ons streven is om de problemen die snel opgelost kunnen worden ook direct aan te pakken. Denk hierbij aan loszittende tegels ed.
De overige opmerkingen en suggesties gaan we bespreken met de Gemeente zodat we ook hier op korte termijn een oplossing voor kunnen zoeken.

Via Dorpskrant OesDörp en de website houden wij u op de hoogte.

geplaatst op: 26/01/2020

Terug naar het nieuwsoverzicht