U bent hier: startpagina » nieuws » 210

ORINGER OPSCHOONDAG 2016

Oringer Opschoondag 2016

Heerlijk, zo’n wandeling in en om ons mooie dorp, maar hoogstwaarschijnlijk ergert u zich dan ook aan dat lege frisdrankblikje in de berm of dat verdwaalde plastic tasje. Altijd al geroepen: daar zouden ze wat aan moeten doen? Dan is dit uw kans.

Zaterdag 19 maart is weer de landelijke Opschoondag. Vorig nam Coop Schippers, geholpen door enkele individuele Oringers, het initiatief om hieraan mee te doen. Hier kwamen veel positieve reacties op. Ook andere dorpsbewoners wilden weten of ze aan konden haken.

Dat heeft er toe geleid dat Dorpsbelangen Odoorn en de Ondernemersvereniging Odoorn dit jaar de handen ineen hebben geslagen om mee te doen aan de landelijke Opschoondag. Ook dit jaar wordt zwerfafval verwijderd van  fietspaden en invalswegen naar Odoorn. Dit gebeurt op hetzelfde moment ook in Klijndijk en Exloo. Naast de lokale ondernemers hebben ook HOC en de Paasbergen hun medewerking al toegezegd.

Kunt u ook helpen ……? Ja, graag zelfs! Kijk voor de mogelijkheden (en voor de inspiratie) eens op www.nederlandschoon.nl. Zwerfafaval opruimen, de tuin van een buurtgenoot, die dit niet zelf goed kan, netjes maken, straatnaambordjes schoonmaken etc.: er is werk genoeg te bedenken.

Wie een goed idee heeft of gewoon lekker mee wil helpen een route vrij te maken van zwerfafval, kan zich melden via dorpsbelangenodoorn@gmail.com.  Wij zullen er voor zorgen dat u ‘s morgens vanaf 8 uur de benodigde schoonmaakspullen af kunt halen op het Dorpsplein, waar de koffie met wat lekkers erbij klaar staat. Het verzamelde afval kan eveneens hier worden ingeleverd.

geplaatst op: 07/02/2016

Terug naar het nieuwsoverzicht