U bent hier: startpagina » nieuws » 151

ZORGBELANG DRENTHE

Wij zijn op zoek naar (kritische) inwoners uit uw dorp en omstreken die mee zouden willen denken/praten over de beschikbare zorg in Drenthe, nú en in de toekomst?

Waarom?

Dit zal ik in het kort uitleggen. Zorgbelang Drenthe is een belangenbehartiger van en voor alle inwoners van Drenthe op het gebied van zorg. In dit kader hebben wij een opdracht gekregen van de provincie om aanbevelingen te doen over hoe de inwoners van Drenthe over de veranderingen in de basiszorg (het toenemende huisartsentekort en de niet complexe ziekenhuiszorg) denken. Het onderwerp is zeer actueel; denk bijvoorbeeld aan de media aandacht met betrekking tot de mogelijke concentratie van de spoedeisende hulp in drie plaatsen in het Noord-Nederland (Groningen/Leeuwarden/Emmen).

 

De provincie heeft al veel informatie maar wat ontbreekt is de informatie van de inwoners van de Drentse dorpen zelf, de groep die de zorg daadwerkelijk afneemt.  Om goede aanbevelingen te kunnen doen organiseren wij burgerpanels waarin willekeurige (kritische) inwoners van Drenthe gevraagd worden om hun visie te geven op de zorg of ideeën aan te dragen hoe de zorg anders en/of beter kan. Inmiddels zijn er, tot volle tevredenheid van beide kanten, twee burgerpanels geweest (Nieuw Amsterdam/Veenoord en Schoonebeek/Erica).

 

Er is een burgerpanel gepland op:

datum:                 dinsdag 22 april a.s.

tijd:                       19.30-max. 21.00 uur

locatie:                dorpshuis in Valthe

 

Wij willen dan ook graag in gesprek gaan met (kritische) burgers uit Valthe en omgeving. Kent u mensen die over het onderwerp mee willen denken, praten en op die manier dus invloed kunnen uitoefenen op het toekomstige beleid van de provincie inzake de zorg op het platteland? Uiteraard bent u zelf ook van harte welkom.  

 

Hoe komen wij met geïnteresseerden in contact

U zou ons namen kunnen doorgeven zodat wij contact met de mensen op kunnen nemen (telefonisch of per  mail). Men kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen (info@zorgbelang-drenthe.nl of 050 727 15 00).  Of u kunt als contactpersoon optreden en de informatie doorgeven aan de geïnteresseerden. Kortom, alles is mogelijk.

 

In verband met de organisatie, zien wij uw reactie graag voor dinsdag 15 april a.s. tegemoet.

 

Wij danken u bij voorbaat voor de te nemen moeite.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wilma de Jong-Hagting,
commercieel projectcoördinator

w.dejong@zorgbelang-drenthe.nl

Werkdagen: ma/di/do/vrij

 

Tel. 050 – 7271500
         06 – 10462217

www.zorgbelang-drenthe.nl

De Kazerne

Annerweg 30

9471 KV  Zuidlaren

 

 

Voor betrokken burgers

geplaatst op: 31/03/2014

Terug naar het nieuwsoverzicht