U bent hier: startpagina » nieuws » 148

SIGNALEREN VERDACHT GEDRAG

Je ziet iemand bij huizen naar binnen kijken. Weglopen en weer terugkomen, een rondje om het

huis maken. Een beetje raar, maar misschien is het wel een schilder die een offerte wil maken?

Het zou heel goed kunnen dat deze persoon een inbreker is. Er zijn veel verschillende ‘typen’ inbrekers, maar veel van hun gedrag komt overeen. Dit is gedrag dat u als buurtbewoner kunt zien. Maar wat kunt u dan vervolgens doen als u denkt dat het om een inbreker gaat?

 

Gratis cursus!

Graag geeft de politie inwoners van de gemeente Borger-Odoorn het antwoord op bovenstaande vraag en op nog veel meer vragen tijdens de interactieve cursus ‘signaleren verdacht gedrag’. Deze cursus wordt vanaf 31 maart gratis aangeboden door de politie Noord-Nederland en de gemeente Borger-Odoorn.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Tijdens de twee uur durende cursus leren de deelnemers hoe zij verdacht gedrag in de buurt kunnen signaleren, wanneer men de politie moet waarschuwen en wat de politie vervolgens doet met zo’n melding. Ook leert u situaties bekijken zoals een dader dat doet. Daarnaast worden er nog algemene preventietips gegeven en is er veel ruimte voor het stellen van vragen, bijvoorbeeld over de werking van Burgernet. 

 

Tot zover het gezamenlijke bericht van de gemeente Borger-Odoorn en de politie. Mocht je interesse hebben: je kunt je aanmelden voor 6 april via e-mail: dorpsbelangenodoorn@gmail.com of tel.: 0591-513000 (Roelie Wierenga) of 0591-513384 (Willy Gortmaker).(beiden tussen 17.00 en 19.00 uur).

 

Deze cursus kan alleen plaatsvinden bij voldoende (25 personen) deelname. Waar en wanneer de cursus wordt gehouden kan pas geregeld worden als alle aanmeldingen binnen zijn.

Dorpsbelangen Odoorn

geplaatst op: 06/03/2014

Terug naar het nieuwsoverzicht