U bent hier: startpagina » nieuws » 242

DORPSBELEVINGSONDERZOEK ODOORN

 

Beste Dorpsgenoten,

Om goed zicht te krijgen op wat er in ons dorp speelt en wat we samen kunnen doen om de leefbaarheid op peil te houden heeft het bestuur van Dorpsbelangen Odoorn besloten om een dorpsbelevingsonderzoek uit te voeren.  Met het dorpsbelevingsonderzoek willen we alle huishoudens in ons dorp de kans bieden om hun beleving over alle aspecten van het dorp te delen. Het onderzoek wordt van eind november tot eind januari uitgevoerd door de BOKD (Vereniging van Drentse dorpen en Dorpshuizen) en de Hogeschool Van Hall Larenstein uit Leeuwarden.

Een groep studenten van Toegepaste Aardrijkskunde gaat met een dorpswerkgroep eind november een vragenlijst opstellen, die 15 december huis aan huis verspreid gaat worden. Wilt u uw mening over de leefbaarheid in het dorp delen, reserveer dan alvast wat tijd om de vragenlijst in te vullen!

De studenten komen de ingevulde vragenlijsten op 19 of 21 december ook weer ophalen, of u kunt de vragenlijst weer inleveren bij Dorpsbelangen Odoorn : Nijkampenweg 3b  of Rusken 10 te Odoorn

Eind januari komen de studenten weer terug naar ons dorp om de resultaten van het onderzoek met alle bewoners te delen, de exacte tijd en plaats wordt nog bekend gemaakt.

De werkgroep en het bestuur van Dorpsbelangen gaan vervolgens met de BOKD aan de slag om de uitkomsten van de het onderzoek uit te werken in een dorpsplan. Dit plan wordt uiteraard ook met u gedeeld.

Het dorpsbelevingsonderzoek wordt dit jaar in zes (groepen) dorpen uitgevoerd, te weten: Valthe, Odoorn, Buinerveen/Nieuw Buinen west, Odoornerveen, Drouwenermond/Drouwenerveen in de gemeente Borger-Odoorn en Gasselte in de gemeente Aa en Hunze.

De realisatie van de Dorpsbelevingsonderzoeken en de daarop volgende dorpsplannen wordt mede mogelijk gemaakt door de betrokken gemeenten.

 

geplaatst op: 06/12/2017

Terug naar het nieuwsoverzicht