U bent hier: startpagina » nieuws » 111

START WERKZAAMHEDEN PLEINPLAN

 

Stremming centrum Odoorn

Maandag 18 maart 2013 starten de werkzaamheden voor het Pleinplan Odoorn. Aannemer Hoornstra uit Nieuw Buinen begint dan met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Dit riool wordt aangelegd vanaf de Valtherweg ter hoogte van de kerk en wordt aangesloten op het bestaande regenwaterriool in de Torenweg. Aansluitend zullen de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen en worden de overige werkzaamheden uitgevoerd.

 

Bereikbaarheid Odoorn

Doorgaand verkeer wordt middels grote omleidingsroutes rond het dorp Odoorn geleid. Bestemmings- en plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Goorns en de Nijkampenweg .

Bij de school worden snelheidsremmende maatregelen genomen (tijdelijke drempels) om de veiligheid te waarborgen.

 

Openbaar vervoer

Lijn 59 van Qbuzz rijdend tussen Emmen en Gieten rijdt in Odoorn via de Goorns en Nijkampenweg richting Valthe en vervolgens naar Klijndijk en vv.

Dat betekent dat de Hoofdstraat/Hoofdweg tussen de Borgerderweg in Odoorn en het dorp Klijndijk niet wordt aangedaan. Reizigers kunnen gebruik maken van noodhaltes welke zijn ingericht langs de Valtherweg (nabij Langhieten), de Nijkampenweg en de Melkweg in Klijndijk.

 

 

Wat gaat er precies gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een regenwaterriool, het vervangen van kabels- en leidingen, het rechttrekken van de bocht in het weggedeelte van de Hoofdstraat nabij het Esso-station, het herstraten van de Hoofdstraat tussen de Exloerweg en de Dilweg en het aanbrengen van 30 km-zone en een plein rondom de kerk. Detailplannen kunt u vinden op www.pleinplanodoorn.nl.

 

Vragen

U kunt op 4 manieren contact opnemen met directie en/of aannemer:

1. Op het terrein van de voormalige melkfabriek/landbouwbank aan de Valtherweg 11 kunt u vanaf maandag 18 maart iedere dinsdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur direct uw vragen bespreken met de uitvoerder in de keet van de firma Hoornstra.

2. Indien u als ondernemer vragen heeft over de bereikbaarheid van uw pand, kunt u contact opnemen met de uitvoerder van de firma Hoornstra, heer H. Naaijer, tel: 06-55766169.

3.  Algemene vragen kunt u stellen aan de heer H. Heikens van de cluster Realisatie van de gemeente Borger-Odoorn, via T 14 0591.

4.  U kunt schriftelijk reageren via de site www.pleinplanodoorn.nl. U ontvangt binnen 24 uur bericht.

geplaatst op: 07/03/2013

Terug naar het nieuwsoverzicht