U bent hier: startpagina » nieuws » 219

BUURTPREVENTIE ODOORN

Foto: Binnenkort ook in Odoorn

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp groep om hun buurt, wijk en dorp veiliger te maken. Met de groeps-chat functie van WhatsApp kunnen dorpsbewoners elkaar attent maken op verdachte zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden (bij de politie). Een WhatsApp groep in Odoorn kan goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in het dorp en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel inwoners. Het is een initiatief vóór en dóór inwoners. Daarom heeft Dorpsbelangen Odoorn het initiatief genomen tot de WhatsApp Buurtpreventie Odoorn (WABO).

Het doel is een dorps brede ‘dekking’ na te streven. Reeds bestaande (kleinschalige) initiatieven kunnen hierbij aansluiten. Momenteel is een commissie bezig de organisatie ter hand te nemen. We verwachten in het eerste kwartaal van 2017 te gaan starten.

Zowel de politie als de gemeente Borger-Odoorn hebben het initiatief inmiddels met zeer veel enthousiasme ontvangen!

Dit initiatief is echter onmogelijk zonder uw deelname. Wij hopen dan ook dat zoveel mogelijk dorpsbewoners ( > 18 jaar) zich gaan aansluiten bij WABO. Via ‘Oes Dörp’ , de website van Dorpsbelangen Odoorn en een flyer gaan wij u verder informeren. Mocht u nu echter al vragen, opmerkingen en ideeën hebben, laat het ons dan alstublieft weten. Laten we samen waken over de veiligheid in ons mooie Odoorn!

De commissie WABO: Klaas Beuker, Roelof Eleveld, Rudi Eding, Jos Kor en Wim Zweers.

Email: buurtpreventie.odoorn@gmail.com

geplaatst op: 22/10/2016

Terug naar het nieuwsoverzicht