U bent hier: startpagina » nieuws » 196

40 JAAR ORINGERMARKT

foto: fam Tissing.

 

ORINGERMARKT 11, 12 EN 13 SEPTEMBER 2015

In september 1976 werd voor het eerst weer een jaarmarkt in Odoorn gehouden: De Schapenmarkt. Later werd dit de Oringermarkt. Dit jaar dus voor de 40e keer!

Een flink aantal mensen is al geruime tijd volop bezig de Oringermarkt van dit jaar vorm te geven. Het thema zal dit jaar “OKTOBERFEST IN SEPTEMBER” zijn.

 

We  starten het weekend op vrijdag 11 september met een optreden van ODO op het plein.

Op de zaterdag van het weekend is er op het plein een markt en de Thijs & Aafke Challenge en de SchippersRun zullen weer gehouden worden. 

Nieuw zullen de ORINGER LANDGAMES zijn die op zaterdagmiddag onder De Boshof gehouden worden. Welk team is het beste in o.a. krat stapelen, graaft de diepste kuil (ditmaal niet voor een ander),  boomstam gooien en wint daarmee de ORINGER LANDCUP. Een extra prijs de ORINGER OUTFITCUP wordt beschikbaar gesteld voor het team dat het beste gekleed gaat. Deelname is natuurlijk voor eigen risico.

Teams van 6 personen kunnen bestaan uit b.v vriendenclubs, collega’s, buren of familie etc.  Aanmelden kan via email: dorpsbelangenodoorn@gmail.comof telefonisch: Roelie Wierenga 0591-513000 (tussen 18.00 en 19.00 uur)

In het begin van de avond is er voor de (jongere) Oringer jeugd een optreden van onze plaatselijke DJ Tim! Tim zal spetterende muziek verzorgen waar door de liefhebbers op gedanst kan worden. Daarna begint de Tiroler avond voor alle andere Oringer jeugdigen (jong en oud) met medewerking van de Da Vinci Partyband.

Op zondag weer vroeg uit de veren en beginnen we met de veldtoertocht van Biking-Odoorn. Ook zal er dan weer een grote markt zijn.

Zondagmiddag zal de stiletto-run (of hogehakken-run) waar we in het april-nummer van Oes Dörp over hebben kunnen lezen gehouden worden. De opbrengst hiervan gaat naar het KWF. Dus allemaal m/v flink oefenen. Meer informatie kun je ook verkrijgen door te kijken op  www.andreahidding.nl.  of lees het verhaal nog eens in Oes Dörp http://www.odoorn.nu/archief/jaargang-14-15/april2015/index.html

 

Kortom een weekend waar voor een ieder wat te doen is.

En natuurlijk zal ook de KERMIS dit weekend niet ontbreken.

geplaatst op: 21/06/2015

Terug naar het nieuwsoverzicht