U bent hier: startpagina » nieuws » 230

ORINGER WEEKEND

Foto: Oringer Markt wordt Oringer Weekend

 

Jaren geleden begon het als een markt genaamd Schapenmarkt. Een markt waar handelaren hun schapen konden verhandelen. Een jaarlijks terugkerend evenement in Odoorn. In de loop der jaren werd de markt uitgebreid met diverse andere activiteiten. Nadat het verhandelen van schapen verdween van de Schapenmarkt werd de naam gewijzigd. Oringer Markt was de nieuwe naam voor het gezellige weekend wat altijd de tweede zaterdag in september gehouden wordt.

 

Inmiddels draait het weekend niet alleen meer om de markt. Deze is er namelijk alleen op de zondag. De rest van het weekend zijn er diverse andere activiteiten voor en door Oringers. Er zijn sportieve activiteiten zoals hardlopen en fietsen, activiteiten in teamverband voor de saamhorigheid van Odoorn en natuurlijk is er ook feest en gezelligheid met diverse optredens en een feestavond. Verder is er het gehele weekend kermis en ontbreekt ook de jaarlijkse Thijs en Aafke Challenge niet, waarbij vele oldtimers vanuit Odoorn vertrekken.

 

Omdat de naam Oringer Markt onvoldoende geschikt is als verzamelnaam voor de huidige samentelling van het weekend is besloten om opnieuw de naam te veranderen.

 

Dit jaar wordt de 42e editie gehouden, van 8 t/m 10 september.

Dit doen we dus onder de nieuwe naam: ORINGER WEEKEND!!!

geplaatst op: 04/07/2017

Terug naar het nieuwsoverzicht