U bent hier: startpagina » nieuws
Pagina:

Eendenkuil (10/09/2020)

  Er is een grondwaterpomp geplaatst op de eendenkuil. Zo is de eendenkuil bestand tegen de droogte en wordt met regelmaat het water ververst.

Berenjacht Odoorn (28/03/2020)

Ook Odoorn doet mee aan de berenjacht.  We zitten door de Coronacrisis binnen. Hoe heerlijk is het om even een wandeling te maken samen met de kinderen. Om de wandeling extra leuk te maken kunnen jullie op berenjacht. In heel het dorp zitten beren achter de ramen. Hoeveel zouden dat er zijn?

BOLDERWAGEN EN PALMPASEN (24/03/2020)

DOOR ALLE MAATREGELEN ROND HET CORONA VIRUS ZAL DE BOLDERWAGEN DIT JAAR NIET VERHUURD WORDEN. OOK DE PALMPASENOPTOCHT ZAL NIET DOORGAAN

Bolderwagen (14/03/2020)

Het seizoen voor de verhuur bolderwagen is weer begonnen. 14-3-2020 kregen alle chauffeurs een shirt overhandigd waarmee ze in de toekomst beter herkenbaar zijn.

OPENING DORPSHUIS (26/01/2020)

Per 1 oktober was het al officieel, de Oringer Stee met als functie dorpshuis. Diverse verenigingen en organisaties maken er inmiddels gebruikt van. Ook zijn al diverse feestjes geweest.

OPROEP! Hulp gevraagd bij in kaart brengen “slechte” wandelpaden en routes (26/01/2020)

In 2017 heeft onze gemeente een inventarisatie gehouden in ons dorp. Men kon m.b.t. wegen en fietspaden opmerkingen kwijt over bijvoorbeeld kwaliteit, veiligheid, verlichting etc.. Hier is het Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Borger-Odoorn 2019-2029 uit voort gekomen. Helaas zijn in dit plan de voetpaden niet meegenomen. Voetpaden

KERSTBOMEN BESTELLEN (04/11/2019)

De kerstbomen voor de straten/buurten kunnen weer besteld worden. De kerstmarkt wordt dit jaar gehouden op dinsdag 10 december. De bestelde bomen (plus evt. het snoer) worden voor zaterdag 7 december in de straat/buurt afgeleverd. Op zaterdag 28 december kunnen de bomen tussen 11.00 en 12.00 uur weer worden ingeleverd op het terrein van De Fabriek in Odoorn. Het is niet de bedoeling dat de bomen ..

Paasvuur (17/04/2019)

Helaas zal het Paasvuur Odoorn/Klijndijk niet doorgaan i.v.m. de droogte.

4 Mei herdenking (17/04/2019)

4 Mei wordt ook in Odoorn weer een stille tocht gelopen ter herdenking van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De route start om 19.30 uur vanaf de aula aan de Schaapsstreek in Odoorn. Bij de aula kunnen kinderen een roos krijgen om zelf op een graf van Johannes Schoenmaker en Albertus Zeefat te leggen. De route loop vanaf de aula naar de begraafplaats waar bij de graven van Johannes Schoenmaker en Albertus Zefat bloemen gelegd kunnen worden. Daarna de Borgerderweg oversteken, vervolgens via de Andries Diepenbrugweg naar het monument op De Boshof.

ORINGER OPSCHOONDAG (17/04/2019)

23 Maart is ook in Odoorn weer meegewerkt aan de landelijke opschoondag. Een groep vrijwilligers, jonge en oud, heeft deze ochtend ongeveer 100 kg zwerfvuil uit de natuur gehaald. De Oringer Marke zorgde voor een kopje koffie voordat iedereen aan de slag ging.

Palmpasen (17/04/2019)

Zondag 14 april reed de bolderwagen vol vrolijke kinderen met hun Haantie op een Stokkie naar de Paasbergen. Odo haalde de kinderen met vrolijke muziek binnen en zorgde voor extra gezelligheid. De kinderen mochten hun versierde stokkies laten zien aan de oudjes, limonade drinken en eieren zoeken. Een gezellige ochtend voor jong en oud.    

Jaarvergadering Dorpsbelangen (22/02/2019)

Maandag 4 maart is de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn. Aanvang 20.00 uur bij de Stee in Odoorn. Het wordt weer een interessante vergadering. Bestuursleden gaan aftreden, nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter zullen zich voorstellen. Ook het komende jaar zijn er weer allerlei onderwerpen waar dorpsbelangen bij betrokken is en zich voor inzet. Dus noteer deze datum in uw agenda en praat ook mee in het belang van het dorp.

Oringer Opschoondag (21/02/2019)

Zaterdag 23 maart is weer de landelijke opschoondag. Odoorn kan ook vast wel weer een schoonmaakbeurt gebruiken.  In samenwerking met de gemeente en Ondernemersvereniging Odoorn gaan we onze omgeving weer netjes maken. Iedereen is welkom: groot en klein, jong en oud. Alle helpende handen kunnen we gebruiken. Vanaf 9 uur is er koffie op het dorpsplein en zijn hier de benodigde ..

Foto impressie Oringer Weekend 2018 (03/10/2018)

Er zijn diverse Foto's geplaatst op de Facebook pagina van het Oringer Weekend. Neem gerust eens een kijkje.

Geen pinautomaat aanwezig in de feesttent! (07/09/2018)

Het is net als afgelopen jaren tijden het oringer weekend niet mogelijk om munten te pinnen in de feesttent. Alle munten dienen met contant geld betaald te worden.

PUBQUIZ EN ORINGER LANDGAMES!!! (31/08/2018)

Ivm het indelen van de teams is donderdag 6 september de uiterste dag om je voor de Oringer Langdames op te geven! De online inschrijving voor de Pubquiz sluit ook op donderdag 6 september. Wel is het nog mogelijk om je op vrijdag avond in de tent op te geven, voor de pubquiz aan. Heb je geen team maar wil je wel mee doen? Kom dan op tijd naar de tent en wie weet is het mogelijk met andere mensen een team te vormen! Geef je dus snel op via de site!

Bikes 4 You sponsort stravasegment. (23/08/2018)

Bikes 4 You sponsort stravasegment. Tijdens de “Oringer 4” mtb tocht maken we gebruik van een aantal strava segmenten die alleen op die dag actief zijn. Om een beetje competitie toe te voegen gaat “Bikes 4 You” één van deze segmenten sponsoren. Diegene die het segment het snelst aflegt verdient een “Bikes 4 You” waardebon t.w.v. €50. Tot 9 september!

KEN UW DORP SPECIAL (02/07/2018)

OES DORP 30 JAAR, DAT WORDT GEVIERD Om de mijlpaal van 30 jaar te vieren, zal de dorpskrant tijdens het Oringer Weekend een 'Ken uw dorp special' organiseren. Alle Oringers zijn uitgenodigd om mee te doen. Jong en oud en deelname is gratis. Dus zet alvast in uw agenda 9 september tussen 12.00 en 14.30 uur. Start en finish bij de tent op de Boshof. De 'Ken uw dorp special' zal bestaan uit een ommetje door het dorp (een Oringer ommetje dus), waarbij er vragen over het dorp beantwoord moeten worden. U krijgt een routebeschrijving mee en onderweg komt u diverse vragen tegen. Het ommetje zal..

PAASVUUR EERSTE PAASDAG 1 APRIL 2018 (23/03/2018)

Dit jaar wordt het paasvuur op EERSTE PAASDAG 1 april gehouden. Locatie:  Middenweg Klijndijk/Odoorn. (zelfde plek als vorig jaar) Aanvang: 19.30 uur.

PALMPASEN (23/03/2018)

Zondag 25 maart is het al weer zover: Palmpasen. Voor alle kinderen die dit niet willen missen vertrekt de bolderwagen om 10.45 vanaf school richting De Paasbergen om daar samen met de bewoners “haantie op een stokkie”te vieren. Muziekvereniging ODO is daar dan al volop aan het spelen. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur vertrekt de bolderwagen weer richting school.