U bent hier: startpagina » dorpsbelangen » programma


ORINGER WEEKEND 2019                 HET ORINGER WEEKEND, 6,7 en 8 SEPTEMBER 

Vrijdag


20.30 - 01.00 uur: PubQuiz met aansluitend muziek. 

Een PubQuiz is een soort quiz waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Van Pippi Langkous en de Kerstman via sport naar rebussen en muziekfragmenten tot de Europese hoofdsteden: alles kan aan bod komen!! Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld mag zich De Oringer Pubquizkampioen noemen!

Een team bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen. Mocht je nog geen compleet team bij elkaar hebben, kom dan gewoon naar de feesttent en je kan vast aansluiten bij een van de andere teams of ter plekke nog een team samenstellen. Let op: we kunnen een maximaal aantal teams kwijt, dus opgave is zeker wel gewenst. Vorig jaar deden er 33 teams mee en was het volle bak in de tent.

Mocht er nog plek zijn dan is  opgeven van te voren in de tent ook mogelijk. Deelname aan de PubQuiz kost 10 euro per team. 

Na de PubQuiz is er uiteraard tijd om onder het genot van een hapje, drankje en wat muziek gezellig na te borrelen in de sfeervol  ingerichte tent. Ook publiek is uiteraad van harte welkom!

Vooraf opgeven kan via deze link: OPGAVE PUBQUIZ 


Zaterdag 


14.00 - 18.00 uur: Oringer Landgames

Dit jaar worden wegens groot succes voor de vijfde keer op rij de Oringer Landgames georganiseerd. Tijdens de Oringer Landgames wordt er met teams  gestreden om de wisselbeker. Er zijn diverse spellen, zoals behendigheid, inzicht en kracht spellen. Onder toezicht van scheidsrechters wordt de puntentelling bij gehouden en aan het eind van de dag wordt in de feesttent, voorafgaand aan de feestavond, de uitslag bekend gemaakt. We hebben weer een leuke editie voor jullie in petto waarbij zowel nieuwe als onderdelen van eerdere jaren voorbij  komen. Traditie is om in een mooie outfit verkleed te komen en het team met de mooiste outfit wordt hier dan ook voor beloond. Nieuw dit jaar: In tegenstelling tot vorige jaren hoeven teams niet meer uit precies 6 personen te bestaan, maar mag de groep bestaan uit 4 tot 6 personen, zodat het wellicht wat makkelijker wordt om een team te vormen. 

Er kunnen maximaal 24 teams meedoen. De samenstelling van het team mag je zelf kiezen. Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar. Deelname kost 15 euro per team. VOL = VOL

Opgave kan via deze link: OPGAVE ORINGER LANDGAMES

 

21.00 uur:              Prijsuitreiking Oringer Landgames in de feesttent    

           

21.00 uur:             Feestavond met de band 5th Wheel en DJ Robert Smit

Met veel enthousiasme en gevoel brengen de 5 jongens van 5th Wheel alle hits uit de jaren 60, 70 en 80. Iedere feesttent, bruiloft of kroeg wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen jaren. Nummers van o.a. Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en vele anderen, laten U onbewust meezingen en swingen. U ontkomt niet aan de gezelligheid die de prettig gestoorde jongens met zich mee brengen. De avond is voor deze jongens niet geslaagd als de dansvloer leeg blijft en er niet uit volle borst meegezongen wordt. Gelukkig krijgen ze met de energie die ze hebben altijd alle voetjes van de vloer. Humor en gezelligheid staan voorop. Hoe groot of klein het feest ook is, deze jongens maken er altijd en onvergetelijke ervaring van.

Dit is geen gewone coverband die zakelijk zijn nummers afdraait. Nee, deze jongens brengen louter gezelligheid en feest. Uiteraard zijn de jongens ook kritisch. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar en de 3 stemmigheid geeft een extra lading mee aan de muziek uit de tijd van de jukebox.

De band bestaat uit 4 jongens uit het bouwjaar 1991 en een uit ’93. In de zomer van 2012 kwamen 5 vrienden uit het Drentse Valthe bijeen. Het idee om samen wat liedjes te leren liep totaal uit de hand en al gauw werd besloten om een band op te richten. Uiteindelijk werden de rollen verdeeld en bestond de band voortaan uit een zanger, 2 gitaristen, een bassist en een drummer. In een jaar tijd leerden de heren tal van akkoorden, teksten en melodieën. Sinds maart 2013 treden de jongens regelmatig op en de reacties zijn overweldigend! Sinds kort is ook Arjan Beukers aan de band toegevoegd. Zijn Saxofoon klinkt als een klok en is zeker een toegevoegde waarde!

Het concept van jonge lui die oude muziek op geheel eigen wijze terugbrengen blijkt een groot succes. Heeft U ook zin in een super gezellig feest? Twijfel niet langer en kom gezellig langs!

Ook DJ Robert Smit is weer van de partij om samen met de band van deze avond een grandioos feest te maken.

Let op: In de feesttent is geen pinautomaat aanwezig. Munten kunnen alleen contant gekocht worden. De Rabobank is op loopafstand.

 

UITERAARD IS DE ENTREE VOOR DEZE FEESTAVOND GEHEEL GRATIS!!!

 


Zondagochtend 


 “Bikes 4 You” atb tocht

Zondagmorgen 10 september organiseert “Biking Odoorn” weer een jaarlijkse ATB toertocht.

Dit jaar over 3 afstanden, 35 km, 50 km en voor diegene  die een extra uitdaging nodig heeft een 100 km gps tocht.

De 30 en 50 km tocht is volledig gepijlde en gaat door de bossen, langs de heide en landerijen in de omgeving van Odoorn. We hebben nieuwe routes bestaande uit snelle brede paden maar ook zeer uitdagende en pittige single tracks. Natuurlijk is er tussendoor een verzorgingspost om het nodige vocht en koolhydraten weer aan te vullen.

De 100 km gps tocht is een ander verhaal. Je hebt voor deze tocht gps nodig om de weg te vinden want deze route is niet gepijld. Gedeeltelijk zul je de 50 km route volgen maar je draait regelmatig af bijv. richting Emmen en Borger. Ook kom je regelmatig verzorgingsposten tegen want die heb je op deze afstand zeker nodig.

Je dient je voor deze tocht van te voren in de schrijven via de NTFU. Je krijgt dan een paar dagen voor aanvang de tocht via de mail toegestuurd. Inschrijving op de dag zelf kan wel maar we kunnen je dan niet meer voorzien van het gpx bestand.

Inschrijving is in de feesttent op “De Boshof” in het centrum van Odoorn.

In en om Odoorn is genoeg ruimte om te parkeren.

Jeugd t/m 16 jaar doet gratis mee

Starttijd 100 km gps 08.00 – 09.00 uur

Starttijd 35/50 km 08.30 – 10.00 uur

Meer informatie op www.bikingodoorn.nl


Zondagmiddag 


-13.00 - 17.00 uurSport -en spelmiddag in Odoorn!

Tijdens het Oringerweekend wordt er op de zondagmiddag wederom een gave sport -en spelmiddag georganiseerd! Dit in samenwerking met de Combicoaches van onderwijs & sport De Hondsrug.

Gezekerd in de bomen klimmen of op de sackline je evenwicht zien te bewaren. Al je vrienden uitdagen om samen Twister XL te spelen, lasergamen, je uitleven op de springkussens (ook voor de allerkleinsten!) en je laten schminken! Allemaal activiteiten die je niet wilt missen.

Goed om te weten; Gezekerd in de bomen klimmen is helaas alleen voor de kinderen vanaf 6 jaar.

Ben jij tussen de 4 en 13 jaar oud dan kun je van 13.00 uur tot 17.00 uur zelf activiteiten kiezen waaraan je wilt deelnemen.

Jij komt toch ook?

Aanmelden is niet nodig.

 

14.30 uur: Tussen de activiteiten door zal Dansstudio MK Beats onder leiding van Marloes Kamphuis, een spetterende optreden verzorgen.
 

Het terrein is weer gezellig aangekleed zodat er gezellig wat gegeten of gedronken kan worden.

Vanaf 14.00 uur is live muziek.