U bent hier: startpagina » dorpsbelangen » programma


 PROGRAMMA ORINGER WEEKEND 2018VOORLOPIG PROGRAMMA! WIJZIGINGEN VOLGEN ZSM

 

Vrijdag 7 september 2018


21.00 - 01.00 uur: PubQuiz met aansluitend muziek. 

Een PubQuiz is een soort quiz waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Van Pippi Langkous en de Kerstman via sport naar rebussen en muziekfragmenten tot de Europese hoofdsteden: alles kan aan bod komen!! Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld mag zich De Oringer Pubquizkampioen noemen!

Een team bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen. Mocht je nog geen compleet team bij elkaar hebben, kom dan gewoon naar de feesttent en je kan vast aansluiten bij een van de andere teams of ter plekke nog een team samenstellen. Let op: we kunnen een maximaal aantal teams kwijt, dus opgave is zeker wel gewenst. Ook opgeven van te voren in de tent is mogelijk. Deelname aan de PubQuiz kost 10 euro per team. 

Vooraf opgeven kan via deze link: OPGAVE PUBQUIZ

 


Zaterdag 8 september 2018


14.00 - 18.00 uur: Oringer Landgames

Dit jaar worden wegens groot succes voor de vierde keer op rij de Oringer Landgames georganiseerd. Tijdens de Oringer Landgames wordt er met teams van 6 personen gestreden om de wisselbeker. Er zijn diverse spellen, zoals behendigheid, inzicht en kracht spellen. Onder toezicht van scheidsrechters wordt de puntentelling bij gehouden en aan het eind van de dag wordt in de feesttent, voorafgaand aan de feestavond, de uitslag bekend gemaakt. Traditie is om in een mooie outfit verkleed te komen en het team met de mooiste outfit wordt hier dan ook voor beloond. 

Er kunnen maximaal 24 teams meedoen. De samenstelling van het team mag je zelf kiezen. Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar. Deelname kost 15 euro per team. VOL = VOL

Opgave kan via deze link: OPGAVE ORINGER LANDGAMES

 

20.30 uur:              Prijsuitreiking Oringer Landgames in de feesttent    

           

21.00 uur:              Feestavond met de band JustuzzZ

De band JustuzzZ bestaat uit Rick Oving, Douwe Sterkenburgh en Dick Joustra. Het drietal covert hits uit onder andere de jaren zestig, zeventig en tachtig, Nederlandstalige muziek, rock & roll, soul, blues en recente hits. JustuzzZ treedt regelmatig op in feesttenten, cafés, disco's en bedrijfsfeesten.

Met hun eigenzinnige wijze van performance en de gouden strot van zanger Rick Oving zorgt de band voor een unieke muziekbeleving.

UITERAARD IS DE ENTREE VOOR DEZE FEESTAVOND GEHEEL GRATIS!!!

 


Zondag 9 september 2018


 

Veldtoertocht Odoorn wordt “de Oringer 4”.

 

Na jarenlang verzorgen van lange tochten wordt het roer dit jaar omgegooid.

Dit jaar hebben we 1 zeer gevarieerde ronde van 20 kilometer die men maximaal 4 maal mag doen. De tocht voert rond Odoorn en zal het dorp regelmatig aan doen.

Vanaf 08.30 uur kan men starten vanaf het voetbalveld in Odoorn. We starten in het open veld maar al snel zul je het eerste strava segment tegen komen. Als de beentje warm zijn zul je al je techniek uit de kast moeten halen op een zeer technisch stuk in het Hunzebos. Met dank aan de fietsende buren. Ook hier zal een stravasegment zijn.

Daarna gaan we weer richting Odoorn waar we een stukje streetrace gaan toepassen. Uiteindelijk komen we op de “Boshof” bij de feesttent uit. Tijd voor de innerlijke verzorging o.a. verzorgd door “Bikes for You”.  Dan snel weer door. Nu worden vele bosstukjes in het dorp benut en zullen terugkeren richting het voetbalveld.

Ronde 1 zit erop. Maar, kom op. Dat stravasegment kun je vast nog verbeteren. Op naar ronde 2, 3 of misschien zelfs 4. Ben je klaar, loop dan gerust nog even een rondje over de markt, of drink een bakkie koffie bij de feesttent.

 

Start: Harm  Kuiper sportpark, Hammeersweg 17, 7873 BR Odoorn.

 

-Inschrijving is uitsluitend op de dag zelf en voor de NTFU leden is er scan&go aanwezig.

-Inschrijving en start tussen 8.30 en 10.00 uur

-Afstanden 20, 40, 60 of 80 kilometer

-Inschrijving onder NTFU-voorwaarden

-Inschrijfgeld NTFU-leden € 4,--

-Inschrijfgeld basisschooljeugd  € 2,--

-Inschrijfgeld niet NTFU-leden € 5,--

 

Kijk voor meer informatie op www.bikingodoorn.nl

 


DAGPROGRAMMA ZONDAG


 

11.00 - 17.00 uur: Snuffel-, hobby- en warenmarkt

 

12.00 - 14.30 uur: Ken uw dorp special (Oringer ommetje)

OES DORP 30 JAAR, DAT WORDT GEVIERD                         

Om de mijlpaal van 30 jaar te vieren, zal de dorpskrant tijdens het Oringer Weekend een 'Ken uw dorp special' organiseren. Alle Oringers zijn uitgenodigd om mee te doen. Jong en oud en deelname is gratis. Dus zet alvast in uw agenda 9 september tussen 12.00 en 14.30 uur. Start en finish bij de tent op de Boshof.

De 'Ken uw dorp special' zal bestaan uit een ommetje door het dorp (een Oringer ommetje dus), waarbij er vragen over het dorp beantwoord moeten worden. U krijgt een routebeschrijving mee en onderweg komt u diverse vragen tegen. Het ommetje zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. Onderweg is er een verrassing voor iedere deelnemer.Er zullen weer prijswinnaars zijn, zowel voor de drie beste kenners van Odoorn, als voor de persoon die zich het meest origineel heeft uitgedost voor het ommetje. De uitslag zal bekend worden gemaakt op de dag zelf, rond 16.30 uur. En reken maar dat er dan mooie prijzen uitgedeeld zullen worden.

De genoemde tijden zijn nog enigszins onder voorbehoud. In het eerste weekend van september zal Oes Dörp, samen met Dorpsbelangen, een flyer huis aan huis bezorgen met daarin de precieze tijden.

Houd ook de website van Oes Dörp in de gaten. In augustus staat een en ander nog eens op www.odoorn.nu.

 

14.30 - 15.30 uur: Optreden Dansstudio MK Beats

 

'S middags zijn er diverse activiteiten voor de kinderen, verdeeld in 2 leeftijdscathegoriëen.

13.00 - 14.30 uur - leeftijd van 4 tot 8 jaar

15.30 - 17.00 uur - leeftijd 9 tot 13 jaar

 

Van 14.00 uur tot 18.00 uur is er live muziek