U bent hier: startpagina » dorpsbelangen » programma


 PROGRAMMA ORINGER WEEKEND 2017Vrijdag 8 september 2017


21.00 - 01.00 uur: PubQuiz met aansluitend muziek. 

Een PubQuiz is een soort quiz waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Van Pippi Langkous en de Kerstman via sport naar rebussen en muziekfragmenten tot de Europese hoofdsteden: alles kan aan bod komen!! Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld mag zich De Oringer Pubquizkampioen noemen!

Een team bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen. Mocht je nog geen compleet team bij elkaar hebben, kom dan gewoon naar de feesttent en je kan vast aansluiten bij een van de andere teams of ter plekke nog een team samenstellen. Let op: we kunnen een maximaal aantal teams kwijt, dus opgave is zeker wel gewenst. Ook opgeven van te voren in de tent is mogelijk. Deelname aan de PubQuiz kost 10 euro per team. 

Vooraf opgeven kan via deze link: OPGAVE PUBQUIZ

Vanwege de te verwachten tegenvallende temperatuur wordt de PubQuiz gehouden in C.R.Z. de Boshof en niet in de feesttent.


Zaterdag 9 september 2017


14.00 - 18.00 uur: Oringer Landgames

Dit jaar worden wegens groot succes voor de derde keer op rij de Oringer Landgames georganiseerd. Tijdens de Oringer Landgames wordt er met teams van 6 personen gestreden om de wisselbeker. Er zijn diverse spellen, zoals behendigheid, inzicht en kracht spellen. Onder toezicht van scheidsrechters wordt de puntentelling bij gehouden en aan het eind van de dag wordt in de feesttent, voorafgaand aan de feestavond, de uitslag bekend gemaakt. Traditie is om in een mooie outfit verkleed te komen en het team met de mooiste outfit wordt hier dan ook voor beloond. 

Er kunnen maximaal 24 teams meedoen. De samenstelling van het team mag je zelf kiezen. Minimale deelname is 15 jaar. Deelname kost 15 euro per team. VOL = VOL

Opgave kan via deze link: OPGAVE ORINGER LANDGAMES

 

Vanaf 17.00 uur:   Oringer BBQ en muziek van oud Oringer Robert Smit

Tijdens de Oringer BBQ is het mogelijk lekker te genieten van een complete BBQ verzorgd door Herman Koudenburg. De muziek tijdens de BBQ wordt verzorgd door oud Oringer Robert Smit. 

 

20.30 uur:              Prijsuitreiking Oringer Landgames in de feestttent                

21.00 uur:              Feestavond met de Rock'n Roll band 5th Wheel uit Valthe

Met veel enthousiasme en gevoel brengen de 5 jongens van 5th Wheel alle hits uit de jaren 60, 70 en 80. Iedere feesttent, bruiloft of kroeg wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen jaren. Nummers van o.a. Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en vele anderen, laten U onbewust meezingen en swingen. U ontkomt niet aan de gezelligheid die de prettig gestoorde jongens met zich mee brengen. De avond is voor deze jongens niet geslaagd als de dansvloer leeg blijft en er niet uit volle borst meegezongen wordt. Gelukkig krijgen ze met de energie die ze hebben altijd alle voetjes van de vloer.

bron: 5thwheel.nl

UITERAARD IS DE ENTREE VOOR DEZE FEESTAVOND GEHEEL GRATIS!!!

 


Zondag 10 september 2017


 

Vele mooie oldtimers komen het dorp binnen rijden om later op de ochtend te vertrekken voor een mooie toertocht in de omgeving. De auto's worden voor vertrek opgesteld langs de weg zodat ze goed te bekijken zijn.

Meer informatie vind je hier

 

9.30 - 10.30uur: Aankomst oldtimers 

 

11.00 - 12.00 uur:  Start  Thijs- & Aafke Challenge vanaf De Boshof.

 


De SchippersRun is een hardloop wedstijd welke al jaren georganiseerd wordt en jaarlijks door vele mensen wordt gelopen. In tegenstelling tot vorige jaren wordt dit jaar de Run op de zondag gehouden. Het is dit jaar de 18e editie. In 2016 is het parcours geheel vernieuwd en gaat over verharde en onverharde wegen.

Meer informatie vind je hier

 

13.00 uur:  Start inschrijving SchippersRun in de feesttent.

14.00 uur:  Start 1800 meter voor kinderen basisscholen. gratis deelname                    

14.30 uur:  Start 5 en 10 kilometer. kosten: 5.00 euro

 


 

Zondag 10 september houden wij weer de prachtige ATB klassieker “Biking-Odoorn”. Wij zijn trots op de 3-sterren waarmee de NTFU deze tocht heeft bekroond, ook dit jaar doen we er weer alles aan om die titel te mogen dragen.Wederom voor elk fietsniveau een passende afstand; er kan gekozen worden uit vier routes van respectievelijk 20-30-50-80 km. Welke afstand er ook gekozen wordt, het zal een mooie afwisselende route zijn door de bossen en landerijen rondom het prachtige Odoorn

Meer informatie vind je hier

 

08.30 uur:    Start inschrijving Biking-Odoorn (feesttent onder De Boshof)

                     inschrijfgeld NTFU-leden € 4.00

                     inschrijfgeld jeugd € 2.00

                     inschrijfgeld niet NTFU-leden € 5.00

09.00 uur:    Einde inschrijving 80 kilometer Biking-Odoorn

10.00 uur:    Einde inschrijving 20, 30, en 50 kilometer  Biking-Odoorn

 


DAGPROGRAMMA ZONDAG


 

11.00 - 17.00 uur: Snuffel-, hobby- en warenmarkt

10.30 - 12.30 uur: Optreden Oringer Kapel

13.00 uur:             Optreden theaterkoor Dwarzz            

14.00 uur:             Optreden theaterkoor Dwarzz 

15.00 uur:             Optreden Dansstudio MK Beats

16.00 uur:             Optreden theaterkoor Dwarzz

Hele middag:        Live muziek van Zanger Bert


Het gehele weekend is er kermis onder De Boshof