U bent hier: startpagina » dorpsbelangen » oringerweekend


FOTO'S ORINGER LANDGAMES DEEL 1 2017 ALICE VENEMA

FOTO'S ORINGER LANDGAMES DEEL 2 2017 ALICE VENEMA


Oringer Weekend

De Oringermarkt was een markt die zijn oorsprong kende in vorige eeuwen. Toen kwam men van heinde en ver naar Odoorn. Helaas raakte de markt in de vorige eeuw in de vergetelheid.

Totdat de vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn in de jaren zeventig van de vorige eeuw de jaarmarkt nieuw leven begon in te blazen. Het was in 1976 dat de Oringermarkt opnieuw werd gehouden. Met de aanvoer van schapen (en in latere jaren ook paarden) werd een traditie voortgezet. Het weekend kenmerkt  zich, nu nog steeds, als een ontmoetingsplaats voor veel mensen.

Mensen die al jaren uit Odoorn en omgeving zijn vertrokken komen deze dag nog even naar hun ‘roots’ terug, waarbij vele herinneringen worden opgehaald.
De markt was een officiële jaarmarkt en werd normaliter gehouden op de derde zaterdag van september. Vanaf 2008 werd de markt echter op de 2e zaterdag gehouden. Voor het eerst is er dan geen paardenmarkt meer.

Vanaf 2009 is voor de eerste keer een oldtimertoertocht toegevoegd aan de Oringermarkt (de Thijs & Aafke Challenge) met de start op de Boshoflaan. 

 


In de feesttent wordt zaterdag s’avonds een feestavond georganiseerd voor de inwoners van het dorp.
Op zondag wordt, sinds 2003, Biking-Odoorn gehouden en vanaf 2017 wordt de SchippersRun op zondag gelopen en is er de gehele dag live muziek onder de Boshof.
Het volledige programma van de Oringermarkt vindt u elders op deze site.